(Etä)teoriat

Meillä voit valita käytkö teoriatunnit perinteisesti luokassa vai haluatko käydä ne etänä esimerkiksi kotisohvalta. Voit myös halutessasi tehdä kumpaakin!

Kun olet ilmoittautunut autokouluun, saat aloitustunnilla osoitteen missä pääset osallistumaan etäteoriatunneille.

Tässä ohjeet etäteorioille osallistumiseen:

Valitse vain tunnit joille haluat osallistua, anna tietosi ja kirjaudu sisään. Samalta sivulta näet myös tulevien virtuaalisten teoriatuntien lukujärjestyksen. Jos olet käynyt jonkun tunnin autokoululla esimerkiksi aloituspäivänä, niin sinun ei tarvitse käydä sitä uudestaan etäteorioina.

Kun olet käynyt kaikki teoriatunnit, ilmoita siitä autokoululle, joka vielä tarkastaa ne ja varaa sinulle teoriakokeen. Teoriakokeen voi varata aikaisintaan 1 kk ennen kuin täyttää 18 vuotta.
Virtuaalinen teoriaopetus vaatii sinulta vähintään 5Mbit/s nopean internetyhteyden, webkameran, mikrofonin sekä tietokoneen, tabletin tai puhelimen. Kuvan ja ääniyhteyden tulee olla reaaliaikainen kaikkiin suuntiin koko opetuksen ajan ja opetuksen aikana sinä et saa poistua kuvayhteyden päästä. Yhden oppitunnin (esim. R1, aloitus klo 16) kesto on n. 45min, jonka jälkeen pidetään n. 15 min tauko ja uudet aiheet (esim. R2, R3) alkavat aina tasatunnein (klo 17.00 ja klo 18.00). Virtuaaliluokkaan kannattaa saapua hyvissä ajoin, jotta ehdit säätämään tietotekniikan kuntoon :). Ensimmäisellä kirjautumiskerralla kannattaa varata hyvin aikaa, varsinkin jos seuraat tunnit puhelimella tai tabletilla, jotta ehdit tarvittaessa asentaa ’apin’ niille. Suosittelemme muutoinkin kirjautumaan noin 5-10 minuuttia ennen oppitunnin alkua.

Jos sinulla ei ole toimivaa kuva- ja ääniyhteyttä opettajaan teoriatuntien alusta teoriatuntien loppuun saakka mm. tietoteknisten ongelmien vuoksi, joudut korvaamaan teoriatunnit. Suosittelemme siis varmistamaan yhteytesi toimivuuden ennen teoriatuntien alkua. Mahdollisten korvaustuntien ajankohdat voit tarkistaa lukujärjestyksestä.

Virtuaaliopetuksen läsnäolijat kirjataan ylös teoriatuntien lopuksi. Hyväksytty läsnäolomerkintä vaatii, että olet ollut videoyhteyden päässä koko opetuksen ajan.