Ajokortti

Ajokorttilaki muuttui 1.7.2018!

Lakisääteiset tuntimäärät pienenivät ratkaisevasti. Uusi laki mahdollistaa pääsyn ajokokeeseen jo 10 ajotunnin sekä riskientunnistamiskoulutuksen jälkeen (4 teoriatuntia + 4 ajotuntia). Ensimmäistä ajokorttiaan suorittavan tulee käydä aluksi myös 4 tunnin teoriapaketti, jolla saat perustiedot liikenteessä selviytymiseen. Kysy meiltä lisää!

Perinteinen henkilöauto- eli B-kortti oikeuttaa alle 3500 kiloisen peltilehmän ohjastamiseen. B-kortin voi saada 18 vuotiaana, mutta autokoulun saa aloittaa jo paljon aikaisemminkin. Poikkeusluvalla ajokortin voi suorittaa jo 17-vuotiaana! Kysy tästäkin lisää!

Koulutus huipentuu kuljettajan teoria- ja ajokokeeseen. Ajokokeen, tuttavallisemmin inssin, läpäistyäsi sinulla on valmiudet selvitä liikenteessä omatoimisesti ja hengissä. Uuden lain myötä jatkovaiheen opetus poistuu kokonaan! Henkilöautokortin ajaa vuosittain yli 60 tuhatta kaltaistasi, joten et ole jännässä paikassa yksin. Sitä paitsi, Hämeenlinnan Autokoulun oppilaana olet tiedoiltasi ja taidoiltasi aina auton mitan muita edellä ;)

fb Paina peukkua eli käy tykkäämässä meistä facebookissa!

Pähkinää kuoressa:

– B-kortilla saa kuljettaa max. 3500 kg painavaa henkilöautoa ja pakettiautoa
– B-kortin suorittamisen voi aloittaa 16 vuoden ikäisenä
– Teoriatunteja yhteensä 8 (4 tuntia, jos ajokortti jo taskussa)
– Ajo-opetusta yhteensä 14 tuntia (sis. pimeänajon simulaattorissa sekä opetuksen liukkaalla radalla)
– B-kortin kuljettajatutkinnon teoriakokeeseen pääsee kuukautta ennen 18v synttäreitä
– B-kortin kuljettajatutkinnon ajokokeeseen pääsee vasta 18 vuotiaana

AUTOKOULUUN!

Tartu puhelimeen, kurssilistaan tai rohkeasti suoraan toimiston ovenkahvaan. Autokouluun voit ilmoittautua koska tahansa, ja se onnistuu täältä! Yhteystiedot ja palautelomakkeen löydät täältä.

—–

SEURAAVAT “KURSSIT” ALKAVAT:

Autokoulu on hyvä aloittaa infotunnilla, joita järjestetään maanantaisin klo. 16:15!

Pääset ilmoittautumaan haluamallesi kurssille täältä: Ilmoittaudu!