Mopoautokortti

wrooom!

Helsingin herrat/rouvat Arkadianmäellä löivät viisaat päänsä yhteen, jonka seurauksena ajokorttilain ensimmäinen uudistus tuli voimaan 01.06.2011. Mopoilua aloitteleville nuorille lain vaikutus on lyhykäisyydessään se, että Hämeenlinnan Autokoulussa alkoi mopoauto-opetus, johon jokainen nelipyöräisestä haaveileva osallistuu :) Pelkällä teoriakokeella ei enää mopoautokorttia saa. EI SAA!

Lakiuudistuksen toinen askel otettiin 19.01.2013, jolloin kaksipyöräisen mopon ja mopoauton (kevyt nelipyörä) ajo-oikeudet eriytyivät. Lue lisää Trafin sivulta, jossa asia on hyvin selitetty!

Mopoautokurssi pitää sisällään 6 teoriatuntia (a 45min), jotka järjestetään tuntipareina (90min). Ennen mauton penkkiä teorialuokan jakkaralla käydään istumassa siis kolme kertaa. Kurssiin kuuluvista neljästä ajotunnista ensimmäinen on käsittelyharjoituksia muusta liikenteestä rauhoitetulla alueella ja kolme viimeistä ns. normaaleja ajotunteja liikenteen tukkona. Ja kyllä, meillä siis mautolla saa jokainen ajaa neljä tuntia lakisääteisen kolmen sijaan! Näin takaamme paremmat eväät nuorille ja kokemattomille mopoautoilijoille.

Kurssin kruunaa Ajovarman järjestämä teoria- ja ajokoe.

Pähkinää kuoressa:

– Teoriaopetusta yhteensä 6 tuntia, a 45min (järjestetään tuntipareina 3 kpl)
– Ajo-opetusta 4 tuntia, a 50min, joista 1 tunti käsittelyharjoituksia ja 3 tuntia ajo-opetusta liikenteessä
– Teoriakokeeseen voi mennä aikaisintaan kuukautta ennen 15-vuotis syntymäpäivää (teoriaopetukseen voi osallistua aiemminkin)
– Oppilaan täytyy olla vähintään 15-vuotias liikenneopetuksen alkaessa

Ajokorttihakemus

Teoriakokeeseen pääsyn edellytyksenä on 14 vuoden ja 11 kuukauden iän sekä käytyjen teoriatuntien lisäksi poliisin hyväksymä ajokorttihakemus. Hakemukseen tutustutaan ensimmäisellä mopotunnilla, mutta nopeuttaaksesi kortin saantia hakemuksen voi täyttää jo ennen kurssille osallistumista joko autokoululla tai suoraan poliisin lupakansliassa. Poliisilla asioimiseen kannattaa varata aika etukäteen. Ajanvaraus onnistuu puhelimitse numerosta 0295 430 311 tai suoraan netistä täältä.

Hakemuksen liitteiksi tarvitaan:

– 2kpl passivalokuvia
– lääkärintodistus TAI terveystodistus
– 51€ rahaa TAI kuitti maksetusta ajokorttihakemuksesta

Lisäksi hakemukseen liitetään huoltajan suostumus ajokortin myöntämiseen, joten lupakansliassa kannattaa käydä vanhempien/huoltajan kanssa.

MOPOAUTOKURSSILLE!

Tartu puhelimeen, kurssilistaan tai rohkeasti suoraan toimiston ovenkahvaan. Mopoautokurssille voit ilmoittautua koska tahansa täältä! Yhteystiedot löydät täältä.